Pitkän odotuksen ja lumen haikailun jälkeen pääsin tänään hiihtämään. Suuntasin suksineni järvelle, jota koristi parin sentin valkea, silmänkantamattomiin jatkuva lumikerros. Hiihdin perinteistä sillä vapaa ei kovin hyvin jäällä kulkenut. Jää allani paukkui uhkaavasti, joten tyydyin kiertämään samoja lenkkejä rantojen läheisyydessä. Hetken tarpomisen ja tasapainon hapuilun jälkeen perinteinen alkoi luistaa: potkut olivat voimakkaita ja eteenpäin vieviä, sauvat irtosivat kädestä kuten kuuluu ja mieli lepäsi kauniissa auringon paisteessa.
Tunnin ja kymmenen minuutin hiihdon jälkeen olin valmis lähtemään kotiin ruokapatojen ääreen. Myöhemmin venyttelin keskipitkiä venytyksiä. Monesti venyttelyä vähätellään, se koetaan tylsänä eikä sitä näin ollen harrasteta. Sen laiminlyöminen on kuitenkin suuri virhe, sillä venyttelyllä on tärkeä osa elimistön palautumisessa. Liikunnan aikana lihakset supistuvat ja lyhenevät. Noin 30-75 minuuttia suorituksen loppumisen jälkeen tehtävät 30-60 sekunnin venytykset palauttavat lihaksen sen omaan muotoonsa. Kuten kaikki tietävät, venyttely myös estää sen ettet seuraavana päivänä pysty kävelemään etc.

Puoli seitsemän aikoihin tein päivän toisen harjoituksen, joka oli lihaskuntoa ja pyöräilyä. Lämmittelin kuntopyörällä tasavauhtisesti polkien 20 minuuttia, minkä jälkeen kiusasin käsiä ja selkää yhteensä 25 minuutin ajan.
Vinkki! Lucy Knightin Pallolla piukaksi- opaskirjan lainaus kirjastosta ja fitness- pallon osto esimerkiksi Anttilasta kannattaa. Pallolla tehtävissä harjoituksissa lihakset , tasapaino ja kehon koordinaatio parantuu. Pallo ei paljon maksa, omastani maksoin 10 €. Kaiken siitä saadun hyödyn jälkeen olisin ollut valmis maksamaan siitä miten paljon tahansa. Pallolla saat erittäin nopeasti tuloksia, ja tuossa kirjassa on todella selkeät ohjeet ja ohjelmat koko kropan treenamiseksi, lämmittelyä, kehon hallintaa, venyttelyä, liikunta- ja syömisneuvoja unohtamatta.
Pienen mainostamisen jälkeen takaisin iltaiseen treenini. Lihaskunto-osuuden jälkeen tein vielä kymmenen minuutin loppulämmön pallolla ja pitkät venytykset.

Huomenna on PITKÄ työvuoro, yhdeksän tuntia. Tuon aikana tulee kävelyä harrastettua mukavasti, mutta ajattelin lähteväni kävelemään aamusta ihan vain puoleksi tunniksi. On mukavempaa mennä töihin kunnolla heränneenä, eikä tule niin paljon mielipahaa siitä, että on jäänyt treeni väliin. Katsotaan kuitenkin miten tuon aamutreenin käy..
Ensi viikko olenkin sitten työharjoittelussa eli tuttavallisemmin TET: ssä. Maanantai on vapaa ja muutenkin menen vasta kahdeksitoista töihin. Ensi viikko on siis täynnä aamutreenejä- eli rasva palaa niin että tirisee.
Mittanauha kertoo karuja tarinoita. Noin kuukauden aikana reisistä on lähtenyt n. 3 cm. Huima juttu. Vyötäröstä on lähtenyt noin 1,5 cm. Lienee turhaa sanoa miten tyytyväinen olen saamiini tuloksiin.

Kumma juttu, miten nyt on löytynyt aivan erilainen ote syömiseen. Syön suht koht terveellisesti ja säännöllisesti, eikä tule minkäänlaisia pieniäkään ahmimiskohtauksia. Vinkki! Omena tai muu hedelmä ennen ruokailua tutkitusti kannattaa. Naiset, jotka ennen ruokailua söivät hedelmän, söivät muita 100 kaloria vähemmän aterialla. Kuulostaa vähältä määrältä, mutta loppupeleissä onkin yllättävän paljon.
Näillä ajatuksilla ja syömisillä huomista yhdeksän tunnin työvuoroa kohti!